Suurimpien kauppaketjujen mukaan dyykkauksesta ei juuri tule yhteydenottoja tai ongelmatapauksia, kertoo Yle Uutiset. Päällimmäisenä haittana onkin mahdolliset terveysriskit.
Dyykkaamisesta ei aiheudu kauppaketjuille niin suurta haittaa kuin oletetaan. Esimerkiksi Helsingin Kalliossa sijaitsevan Siwan roska-astioilla vierailee säännöllisesti ruokaa etsiviä. Myymälän kauppias kertoo, että ainakaan hän ei ole huomannut, että roskiksilla ei olisi tehty ilkivaltaa tai sotkemista.
- Tällä kävivät aiempina vuosina etenkin nuort, silloin saattoi olla vähän sellainen trendikin, myymäläpäällikkö Kimmo Hietala kertoo.
Päivittäistavarakaupan yhdistys on kuitenkin huolissaan dyykkamisesta mahdollisesti aiheutuvista terveysriskeistä. Päivittäistavarakauppa muistuttaa, että roskiin päätyneet ruoat eivät ole tarkoitettu syötäviksi, sillä ne voivat olla vanhoja tai likaantuneita.
Kaupat pyrkivätkin vähentämään ruokahävikkiään muilla keinoilla, esimerkiksi lätkimällä alennuslappuja "parasta ennen"–päivää lähestyviin tuotteisiin.
Kaikki kaupat eivät kuitenkaan suhtaudu dyykkaamiseen suopeasti: Kuopiossa nimittäin tutkitaan parhaillaan poikkeuksellista tapausta, jossa opiskelija oli jäänyt kiinni penkoessa Lidlin roska-astioita. Kuopion poliisin mukaan vastaavia tutkintapyyntöjä tehdään todella harvoin. Kuopion poliisin komissario Heikki Mansikka-Aho kertoo, että roskavarkaudesta voi seurata jopa kahden vuoden vankeus.
Lue Yle Uutisten artikkeli aiheesta.