Quantcast
Channel: YleX Popuutiset
Viewing all articles
Browse latest Browse all 11996

Sosiaalisessa mediassa julkaistu liian tarkka kuva festarilipusta voi aiheuttaa ongelmia

$
0
0

Internetissä julkaistava kuva voi pahimmassa tapauksessa johtaa festivaali- tai muun tapahtumalipun joutumiseen väärin käsiin.

Kirjoittaja: 
YleX
Lähde: 
Yle Uutiset

Facebook, Instagram ja Twitter täyttyvät näin kesäisin riemukkaista festivaalikuvista. Ostetulla festarilipulla tekee mieli hieman leuhkia, mutta sosiaalisessa mediassa ei kannata jakaa liian tarkkaa kuvaa lipustaan.

Jos netissä julkaisee tarpeeksi tarkan kuvan lipun viivakoodista tai siinä olevasta tarkistusnumerosta, on lipun päätyminen vääriin käsiin mahdollista, myöntää Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä Yle Uutisille.

– On totta, että kannattaa olla varovainen.

Hänen mukaansa lippuihin liittyviä ongelmia setvitään viime kädessä paikan päällä. Tietynlaiset tapaukset herättävät järjestäjän epäilykset.

– Jos joku tulee portille sanomaan, että on lippu hukkunut, mutta tässä olisi pelkkä koodi, voivat hälytyskellot soida, Niemelä sanoo.

Vaikka internet mahdollistaa pahimmassa tapauksessa lipun varastamisen, helpottaa se kuitenkin myös oikeaan omistajaan liittyvien epäselvyyksien ratkomista.

– Järjestelmään jää tieto, kuka on ostanut ja mistä on ostanut. Silloin omistaja on helpompi jäljittää, Niemelä sanoo.

Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa suosittelee lisäksi, että asiakkaat ottaisivat lipustaan kuvan, jotta lipun jäljittäminen esimerkiksi sen kadotessa on helpompaa.

Netissä tapahtuvien lipun varastamisyritysten selvittelyitä voivat aiheuttaa myös perinteiset paperiliputkin, Provinssirockin promoottori Juha Koivisto sanoo.

– Lippuja myydään vielä aika myöhäisessäkin vaiheessa, ja postin kulku on välillä sellainen mysteeriseikka nykymaailmassa. Jos ostetaan perinteisiä fyysisiä lippuja, ei ole aina varmaa, että posti on ajoissa perillä.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 11996

Trending Articles